Azerbaycanda kız soykırımı

Gülnaz Memmedli. 27 Şubat 2015 http://news.lent.az/kulis/news/12075

Dünen sosial şebekede gezişerken gözüme bir haber sataşdı: kız çocuklarının kürtajına engel olmak üçün dövlet aileye her ikinci kız çocuğu için 10 bin manat verecekmiş. Haberin doğru olub-olmaması meni o kadar da ilgilendirmez, amma, demek, insanların kafasında kızlarla bağlı böyük demografik problem hökm sürür.
Vaziyyetin daha açık anlaşılması üçün “Ans-press”e istinaden istatistikayı nazarınıza sunmak isteyirem: “İstatistiki malumatlara göre, Azerbaycanda yeni doğan bebekler arasında oğlanların sayısı kızlara nisbeten yüzde 8 çokdur. Bunun sebebi kız çocuklarının daha çok kürtaj edilmesidir. Normalda her doğan 105 oğlan çocuğuna 100 kız düşmelidir, amma artık keskin fark var, öyle ki, son hesablamalara göre 112 oğlana 100 kız çocuğu düşür. Azerbaycanda ahalinin yüzde 49 unu erkekler, yüzde 51 ise kadınlar teşkil edir. Yeni doğan çocuklar arasında ise aksine nisbet oğlanların lehinedir. İstatistikaya göre, bu yılın 3 ayı arzında 40 bine yakın çocuk doğup. Onlardan yüzde 53,8 i oğlan, yüzde 46,2 si kızdır. Bu ise gelecekde ciddi demografik problemler yaradacak.”
Bilmeyenler üçün kaydedelim ki, selektiv kürtaj – dölün cinsine göre hamileliye suni şekilde hitam verilmesidir. Azerbaycanda hangı cinse üstünlük verildiyini demeye ehtiyac duymuram. Bu vaziyyet yıllardır davam edir ve artık normal halını aldı.
Oğlan övladı doğuran kadın erkek evinde yerini berkitmiş sayılır. Gelinler arasında oğlu olanın hörmeti fazla olur. Oğul babası çayhaneye daha yürekli çıkır, dost-tanış yanında başı yüce olur. Kız övladı olan gelin ise kaynananın, erinin iyneli atmacalarına tahammül etmek mecburiyyetinde kalır. Bu, artık manevi şiddetdir.
Men daha döyülenleri, baba evine gönderilenleri demirem.
Ve bütün bunların mantiki neticesi gibi ciddi problemle yüz-yüzeyik: bir kaç yıl sonra oğlanlarınızı evlendirmeye kız bulamayacaksınız! Anlayırsınızmı?! Bu ikinci sınıf insan saydığınız kadınlar olmazsa, nesliniz artmayacak. Dövlet bu problemi aradan kaldırmak üçün, öz övladlarını öldürmemesi üçün ebeveyinleri parayla teşvik edir. Çünki siz paragözsünüz!
Ahalisinin ekseriyyetini müslümanlar teşkil eden ölkede kürtaj bu kadar geniş yayılmamalı idi. Kürtaj – katldir. İslam humanizm dinidir. Deyirler ki, Muhammed Peygambere dek arablar kız çocuklarını diri-diri gömmüşler. İndi birşey deyiştimi? Aynı şekilde kürtaj ederken diri varlığı öldürmürükmü?

Geçen günlerde bir videoya bakdım. Vakkum usuluyle kürtajın video çekimiydi. Kadının rahmine boru dahil edilir, elektrik süpürgesi kimi dölü sorur ve hususi konteynere artık doğranmış çocuğu kıyma şeklinde sorub dökür. Tasavvür edin ki, sizi diri-diri büyük etçeken makineye sokub doğrayırlar. Tasavvür edebilirsinizmi? Nasıl hissdir? Ya, övladınıza nasıl kıyırsınız?

Düşünürem ki, para teklifi bu problemin halli deyil. Artık mekteb yıllarından çocuğa seksual terbiye verilmelidir. Seks sözünü okuyub yüz gözünüzü ekşitmeyin, “seks” sözü ingilisceden aynı zamanda cins gibi tercüme edilir. İnanmırsanız, pasportunuzu açıb bakın.
Çocuklara cinsi terbiye verilmelidir, bu, tedris programına ilave edilmelidir. Oğlanları ve kızları birbirine önce şahsiyyet gibi yanaşmağı öyretmek lazımdır, cinsi ayrımcılığı aradan kaldırmak lazımdır. Erkek ve kadının bir birini tamamladığını anlatmak lazımdır. Bu iki cinsin arasında ezeli-ebedi rekabet olabilmez!

Men dostluğa önem verirem. Her bir münasibetde dostluk olmalıdır ebeveyn-övlad, er-avrad, sevgili, bacı ve kardaş, iş yoldaşı ve sair insani münasibetlerde. Hayat yoldaşları arasındakı dostluk daha önemlidir. Aile hayatında dostcasına yaşayan çift boşansa bile dost gibi münasibete davam etmelidirler. Özellikle de, onların müşterek övladları varsa…
Analar, övladların terbiyesi daha çok sizden kaynaklanır, çünki ana ve çocuk arasında olan bağ bir başkadır. Siz övladınıza hemcinsine ve aksi cinse hörmeti aşılamalısınız. Kızlarınıza verdiyiniz öyüd-nasihatden oğlunuza da verin. Kadına münasibetin çok aşağı olduğu bir ölkede oğlunuza kadına sevgi aşılayın, hörmet aşılayın. Mesuliyyet aşılayın. Kadınların seksual objekt, erkeklerin ise para kazanma makinası olmadığını siz anlatmalısınız.
Oğlunuzun gelecekde bir “Özgecan katili” olub olmaması sizin elinizdedir.
Ne farkı var, kadın kürtajla mı mahvedilir, yoksa doğup yetiştikten sonra mı?!
Vakt gelecek, yaşadığımız devri “doğurulmamış kız çocuklarının soykırımı devri” gibi lanetle hatırlayacaklar!

Gülnaz Memmedli. 27 Şubat 2015 http://news.lent.az/kulis/news/12075

Yorumsuz alıntıdır. Görüşler yazarına aittir. Bazı yerlerde Türkiye Türkçesine çevrilmiştir. İZİN ALINMADAN KISMEN VEYA TAMAMEN ALINTILANAMAZ. Bülent Pakman Kasım 2015.

Dizideki tüm yazılarımız:

Azerbaycan’da Kimlik ve Dil

Azeri diye bir millet var mı?

YANLIŞ: Türkiye’de Azerbaycan Türklerine “Azeri” konuştukları dile de “Azerice” denmektedir.  Azerbaycan resmi politikasında bu tanımlar  “Azerbaycan Halkı”, “Azerbaycanlı” ve “Azerbaycan’ca”, “Azerbaycan Dili” şeklindedir. Bunlar külliyen yanlıştır.

Bir: Azerbaycan bir coğrafya ismidir, millet değil, Ayrıca soyu bilinen, kendine has dili olan halklar coğrafi adlarla kimliklendirilemezler. 
İki: Azeriler İran’da yaşayan küçük bir etnik topluluktur. Azeri sözcüğü, ilk defa olarak, tarihin en azılı Türk düşmanı Stalin, daha sonra ise hasta beyinli İran-Fars şovenistleri tarafından, Azerbaycanlıların Türklük şuurunu yok etmek, unutturmak için uydurulan sahte bir kimliktir. Eğer Ruslar, Çarlık ve Sovyet dönemlerinde Allah korusun Anadolu ya hakim olsalardı, orada da benzeri şekilde Egeli, Karadenizli ve İzmirli diye uyduruk milletler ve kimlikle yaratmaya çalışırlardı.

DOĞRU:  “Azerbaycan Türkleri” ve “Azerbaycan Türkçesi”.

Azerbaycanlılar Türk müdür?

Kurtlar olur çobanların koyunu
İtten öğrenirse, kendi soyunu
“Azerilik” komunizmin oyunu
Azeri değiliz, Türk oğlu Türk’üz!

Bahtiyar VAHAPZADE

Azerbaycanlılar Türktür dilleri Türkçedir

Arama motorlarında bulunabilmesini kolaylaştırmak için yazılarımızda arada Azerice ve Azeri kelimeleri kullanılmaktadır.

Azerbaycan’da Türk milleti vardır, dilleri Türk dilidir

Arama motorlarında bulunabilmesini kolaylaştırmak için yazılarımızda arada Azerice ve Azeri kelimeleri kullanılmaktadır.

Azerbaycan coğrafyası ve Azerbaycan Türkleri aşağıdaki günlüklerde anlatılmaktadır. Okumak için lütfen tıklayın:

Parçalanan Azerbaycan

Kuzey Azerbaycan

Bakü Ofis 2011Bülent Pakman kimdir   https://bpakman.wordpress.com/pakman/ |

2 Responses to Azerbaycanda kız soykırımı

  1. Geri bildirim: Azerbaycanda kadınlar tek başına ev kiralayabiliyorlar mı? | Pakman World

  2. Geri bildirim: Azerbaycan’da damat adayına öğütler | Pakman World

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.