Azerbaycan ile ilgili diğer videolar 1

Azerbaycan ev yemekleri

Azerbaycan’ın Milli Mutfağı

Şeki Pitisi

Azerbaycan Müziği

Azerbaycan Müziğinden bir örnek

Türk Yıldızları Bakü’de

Türklerin Atası Atatürk Azerbaycan Türkçesiyle

Azerbaycan’da Atatürk Sevgisi

Azerbaycan’da Türk Sevgisi

Bülent Pakman. Aralık 2012. İzin alınmadan, aktif link verilmeden yayımlamaz, alıntı yapılamaz.

Azerbaycan ile ilgili videolar 1: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/azerbaycan-ile-ilgili-diger-videolar/

Azerbaycan ile ilgili videolar 2: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/azerbaycan-ile-ilgili-diger-videolar/azerbaycan-ile-ilgili-diger-videolar-2/

Bakü fotoğrafları: https://bpakman.wordpress.com/dunya/baku-2010-fotograflar/

Bakü çekimlerimiz:  https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/baku-cekimler-videolar/

Bakü videoları: Bakü Videoları 1   Bakü Videoları 2    ve   Bakü Videoları 3

Azerbaycan el sanatları  ile ilgili videolar: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/azerbaycan-el-sanatlari/

Rayon videoları: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/

Azerbaycan’da Kimlik ve Dil

YANLIŞ: Türkiye’de Azerbaycan Türklerine “Azeri” konuştukları dile de “Azerice” denmektedir.  Azerbaycan resmi politikasında bu tanımlar  “Azerbaycan Halkı”, “Azerbaycanlı” ve “Azerbaycan’ca”, “Azerbaycan Dili” şeklindedir. Bunlar külliyen yanlıştır.

Bir: Azerbaycan bir coğrafya ismidir, millet değil, Ayrıca soyu bilinen, kendine has dili olan halklar coğrafi adlarla kimliklendirilemezler. 
İki: Azeriler İran’da yaşayan küçük bir etnik topluluktur. Azeri sözcüğü, ilk defa olarak, tarihin en azılı Türk düşmanı Stalin, daha sonra ise hasta beyinli İran-Fars şovenistleri tarafından, Azerbaycanlıların Türklük şuurunu yok etmek, unutturmak için uydurulan sahte bir kimliktir. Eğer Ruslar, Çarlık ve Sovyet dönemlerinde Allah korusun Anadolu ya hakim olsalardı, orada da benzeri şekilde Egeli, Karadenizli ve İzmirli diye uyduruk milletler ve kimlikle yaratmaya çalışırlardı.

DOĞRU:  “Azerbaycan Türkleri” ve “Azerbaycan Türkçesi”.

Kurtlar olur çobanların koyunu
İtten öğrenirse, kendi soyunu
“Azerilik” komunizmin oyunu
Azeri değiliz, Türk oğlu Türk’üz!

Bahtiyar VAHAPZADE

Günlüklerimizde arada Azerice ve Azeri kelimelerinin kullanılmasının sebebi arama motorlarında daha çok o şekilde bulunabilmesindendir.

AZERBAYCAN GÜNLÜKLERİ:

Bakü’ye gelmeyi düşünen “özellikle beyaz yakalı” Türk vatandaşlarına yardım için şahsi görüşler yanında bazı bölümleri kaynakları verilmiş yorumlu-yorumsuz alıntılarla derlenmiştir, tenkidi (eleştirel) ya da başka hiç bir amacı yoktur.  Yaşanmakta olan hızlı gelişimler sonucu çok şeyin değişmekte, güncelliğini yitirmekte olduğu da göz önüne alınmalı, burada yazılan her şeyin doğru ve aktüel olduğu düşünülmemelidir.  Kelimelerin çoklu anlamlarında ve ifadelerde tam bilgi sahibi olunmadan değerlendirmeler yapılması da yanlış anlamalara sebep olabilir. 

Başka yerlerde bana ait olarak gösterilen yazılarla ilgim yoktur. Özellikle fotolar eklenmiş, orası-burası, fotoları, alıntıları, linkleri silinmiş olanlarla. Özgün yazılarım sadece buradadır.

Azerbaycan coğrafyası ve Azerbaycan Türkleri aşağıdaki günlüklerde anlatılmaktadır. Okumak için lütfen tıklayın:

Parçalanan Azerbaycan

Kuzey Azerbaycan

IMG_2654Bülent Pakman kimdir  https://bpakman.wordpress.com

 

 

1 Responses to Azerbaycan ile ilgili diğer videolar 1

  1. Geri bildirim: Azerbaycan’da damat adayına öğütler | Pakman World

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.