Bakü Videoları 3

Nilgün Saryal’ın Bakü İçerişeher çekimleri Nilgün Saryal’ın izniyle alıntılanmıştır. Azerbaycan, Sevdiklerimin İzinde (1)

Bakü’nün güzelliğini, kale içini bir nebze olsun aktarabilmek, paylaşabilmek dileği ile, — Sabahat Nasibbeyli, Ferid Hesenli, Humay Nasibova, Mustafa Gaffar Önder Binici, Murad Nasibbeyli, Ferid Qasimzade, Tural Isgandarov, Raul Gulmammadov, Marziye Mamedli, Saida Ojagverdiyeva, Sevinc İsgəndərova, Turkan Aydin ve Şule Hazar ile birlikte, Bakü’de. Nilgün Saryal

KAYNAK: http://www.facebook.com/photo.php?v=4253536463173&set=vb.1428656677&type=3&theater

Eurovizyon Öncesi Bakü’nün Tanıtım Filmi

Bakü Yanardağ

Bakü Uzak Yakınlar TV Programı

Bilkent Senfoni Orkestrası Bakü Konseri

Bakü’de Depoyu Dolduralım Burada gördükleriniz sizi yanıltmasın. Aralık 2013 de Azerbaycan’da benzine zam geldi. Bu gördüğünüz depo 2016 itibarıyla mazotla 30 değil 40 manata yani 60 değil 80 TL’ye doluyor.

Bakü Alev Kuleleri ve Haydar Aliyev Merkezi yapımı

……………

Azerbaycan ile ilgili videolar 1: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/azerbaycan-ile-ilgili-diger-videolar/

Azerbaycan ile ilgili videolar 2: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/azerbaycan-ile-ilgili-diger-videolar/azerbaycan-ile-ilgili-diger-videolar-2/

Bakü fotoğrafları: https://bpakman.wordpress.com/dunya/baku-2010-fotograflar/

Bakü çekimlerimiz:  https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/baku-cekimler-videolar/

Bakü videoları: Bakü Videoları 1   Bakü Videoları 2    ve   Bakü Videoları 3

Azerbaycan el sanatları  ile ilgili videolar: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/azerbaycan-el-sanatlari/

Rayon videoları: https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-rayon-videolari/

Bülent Pakman. Aralık 2012. Son ekleme Ocak 2017. İzin alınmadan, aktif link verilmeden yayımlamaz, alıntı yapılamaz.

Azerbaycan’da Kimlik ve Dil

YANLIŞ: Türkiye’de Azerbaycan Türklerine “Azeri” konuştukları dile de “Azerice” denmektedir.  Azerbaycan resmi politikasında bu tanımlar  “Azerbaycan Halkı”, “Azerbaycanlı” ve “Azerbaycan’ca”, “Azerbaycan Dili” şeklindedir. Bunlar külliyen yanlıştır.

Bir: Azerbaycan bir coğrafya ismidir, millet değil, Ayrıca soyu bilinen, kendine has dili olan halklar coğrafi adlarla kimliklendirilemezler. 
İki: Azeriler İran’da yaşayan küçük bir etnik topluluktur. Azeri sözcüğü, ilk defa olarak, tarihin en azılı Türk düşmanı Stalin, daha sonra ise hasta beyinli İran-Fars şovenistleri tarafından, Azerbaycanlıların Türklük şuurunu yok etmek, unutturmak için uydurulan sahte bir kimliktir. Eğer Ruslar, Çarlık ve Sovyet dönemlerinde Allah korusun Anadolu ya hakim olsalardı, orada da benzeri şekilde Egeli, Karadenizli ve İzmirli diye uyduruk milletler ve kimlikle yaratmaya çalışırlardı.

DOĞRU:  “Azerbaycan Türkleri” ve “Azerbaycan Türkçesi”.

Kurtlar olur çobanların koyunu
İtten öğrenirse, kendi soyunu
“Azerilik” komunizmin oyunu
Azeri değiliz, Türk oğlu Türk’üz!

Bahtiyar VAHAPZADE

Günlüklerimizde arada Azerice ve Azeri kelimelerinin kullanılmasının sebebi arama motorlarında daha çok o şekilde bulunabilmesindendir.

AZERBAYCAN GÜNLÜKLERİ

Bakü’ye gelmeyi düşünen “özellikle beyaz yakalı” Türk vatandaşlarına yardım için şahsi görüşler yanında bazı bölümleri kaynakları verilmiş yorumlu-yorumsuz alıntılarla derlenmiştir, tenkidi (eleştirel) ya da başka hiç bir amacı yoktur.  Yaşanmakta olan hızlı gelişimler sonucu çok şeyin değişmekte, güncelliğini yitirmekte olduğu da göz önüne alınmalı, burada yazılan her şeyin doğru ve aktüel olduğu düşünülmemelidir.  Kelimelerin çoklu anlamlarında ve ifadelerde tam bilgi sahibi olunmadan değerlendirmeler yapılması da yanlış anlamalara sebep olabilir. 

Başka yerlerde bana ait olarak gösterilen yazılarla ilgim yoktur. Özellikle fotolar eklenmiş, orası-burası, fotoları, alıntıları, linkleri silinmiş olanlarla. Özgün yazılarım sadece buradadır.

 

IMG_2654Bülent Pakman kimdir  https://bpakman.wordpress.com

Azerbaycan coğrafyası ve Azerbaycan Türkleri aşağıdaki günlüklerde anlatılmaktadır. Okumak için lütfen tıklayın:

Parçalanan Azerbaycan

Kuzey Azerbaycan

1 Responses to Bakü Videoları 3

  1. Geri bildirim: Azerbaycan’da damat adayına öğütler | Pakman World

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.