Türk erkeğinin imajı

Türk erkeğinin imajını düzeltmek için site kurdu

 Saffet YENİGÜN Antalya-DHA. Milliyet 14 Aralık 2008.

RUSYA ve   Türkiye üzerine internet siteleri işleten SMS Media ile   ortaklık yapan 39 yaşındaki Cenker Çınar, Türk erkeklerine olumsuz bakan Rus kadınlarının fikrini değiştirmek için  Türk erkekleri ile Rus kadınların tanışmalarına olanak sağlayan  Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Litvanya ve Kazakistan’dan binlerce kullanıcısı olan http://www.rusask.com adlı internet sitesi kurdu.

Çınar, “Türk erkeklerinin bu Rus kadınlar üzerine bıraktığı imaj sanıldığının aksine son derece kötü. Bunu da milyonlarca Rus tatilcinin girip yorum yaptığı Rus forum sitelerinde görebiliyoruz. Biz bu imajı düzeltmek için site kurduk” dedi.

Rusya’dan Türkiye’ye gelen 4 milyon turistin 500 binini yalnız gelen Rus kadınların oluşturduğunu belirten Çınar, “Bu kadınlar, Türkiye’ye turist olarak gelip tatillerini yaptıktan sonra ülkelerine dönüyor. Türk erkeklerinin bu Rus kadınlar üzerine bıraktığı imaj sanıldığının aksine son derece kötü. Bunu da milyonlarca Rus tatilcinin girip yorum yaptığı Rus forum sitelerinde görebiliyoruz. Sokakta tacize uğradıklarını, kandırıldıklarını, Türk erkeklerinin bakımsız olduğunu ve Rus kadınlarını yalnızca cinsel bir meta gibi gördükleri için Türk erkeklerinin itici geldiğini yazıyorlar. Birlikte çalıştığım Rusya’nın en büyük bilişim şirketlerinden ‘SMS Media’ ile bu imajı düzeltmek amacıyla bir çalışma yapmaya karar verdik. SMS Media’nın Rusya’da bulunan çok sayıda forum sitesinde yer alan bu değerlendirmeleri göz önüne aldık ve sitemizi kurduk” diye konuştu.

HERKESİ ÜYE YAPMIYORUZ

Çınar, “Site ücretli olmasına rağmen, Türkiye’nin imajı söz konusu olduğu için her para vereni üye yapmıyoruz. Öncelikle kadını cinsel meta olarak gören kişileri sitemize üye yapmıyoruz. Rusya’da da aynı mantıkla kendini pazarlamak isteyen kadınları sitemize dahil etmiyoruz. Rus kadınlar yorumlarında Türkiye’de çok sayıda kaliteli Türk erkekle de karşılaştıklarını, ama bu insanlarla iletişim kuramadıklarından şikayet ediyor. Bu site, 2 ülke insanının birbirlerini doğru tanımaları için bir basamak olarak kuruldu. Sloganımız ise ‘Her anlamda gerçek tanışma.’ Bu sitede ticari beklentimiz imajımızdan ileride değil” dedi.

ALINTI    Bülent Pakman. Eylül 2011. Yazılarım izin alınmadan ve aktif link verilmeden alıntılanamaz.

İnşaat Mühendisliği ile ilgili tüm yazılarımız:

Ayrıca Suudi Arabistan, Rusya ve Azerbaycan ülkeleri ve halkları hakkında orada çalışacak olanlara yararlı çok detaylı bilgileri diğer sayfalarımızda söz konusu ülkelerin başlıkları altında bulabilirsiniz.

 Twitter Widgets Facebook Widgets

Roma 2013Bülent Pakman kimdir   https://bpakman.wordpress.com/pakman/

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.