Yol haritası

Öncesini okumak için lütfen tıklayın:

“Neden ben?” Sorusunun cevabı

Hayatın öncesi, sonrası, hikayesi

Tekamül nedir?

İlgili diğer gerçekler ve “özellikle” yukarıdaki üçü sindirildikten sonra geriye “Nasıl bir yol haritası izlemek gerekir?” sorusu kalıyor. Ona da burada basit bir dille değinmeye çalışalım.

İçsel aydınlanma 

Sorgulama, araştırma, okuma, inceleme, sürekli bilgi edinme, düşünme, aklı kullanarak bilinçlenme…vb işin teorisi, işin olmazsa olmazıdır, en çok zaman alanıdır, insanı götüreceği yer içsel aydınlanmadır. 

İçsel farkındalık

İçsel aydınlanmadan sonra içsel farkındalık başlayacaktır. Pozitif düşünce ve enerji üretimi, öfke kontrolu, evrensel-kozmik yasaların bilincinde olmak, gururlu ve kibirli olmamak ….vb içsel farkındalığın göstergeleridir.

Dışsal farkındalık

Takiben dışsal farkındalık varlık sevgisi ile Yüce Yaratan ve Yöneten sevgisini pekiştirecek bu da artık sorgu sual dönemini sona erdirecektir. Sorgulama bitmemişse buraya kadar gelinememiş demektir. Terkedilmesi gereken bazı şeyler hala bırakılamamış demektir.  Başkasının hakkını yememek, kimseyi küçümsememek, kalp kırmamak, açın halini hissetmek, hayvanları, doğayı düşünmek, korumak vb. de dışsal farkındalığın göstergeleridir.

Mazide kalan öz karma

Neden ben? Bunlar neden benim başıma geldi, geliyor? soruları artık tamamen mazide kaldıysa, aklın köşesinden bile geçmiyorsa, geçmiş karma kabul edildiyse, “ben mükemmel/büyük akıldan türemişim, enerjimi üreten aklımdır, pozitif düşüncelerim enerji yoğunluğumu artırıyor, negatif düşüncelerim enerjimi zayıflatıyor…” denebiliyorsa sıra bunun uygulamasına gelecektir. İşin en zor kısmı da budur. Bu yapıldıkça öz karma da geride kalacaktır. Hedef “Ben Yüce Yaratan ve Yönetenin mükemmel aklından türemişsem, hayır, şer, ceza, mükafat hepsi benim kendi aklım, düşüncem ve oluşturduğum yönelttiğim enerjimin eseridir” noktasına gelmektir.

Ekilenler pozitif oldukça dönüşler de pozitif olacaktır. Yaratandan ötürü yaratılmışı sevmek, yardım etmek, malın-mülkün-paranın üzerine ihtiyacın üzerinde mal-mülk-para koymaktan, ihtiyaçdan fazla yiyip içmekten imtina etmek, affedici olmak, kin, düşmanlık, intikam duygularını, beklentileri geride bırakmak… bunlar başarıyla uygulandığında korku ve endişeler de geride kalacaktır.

Gösterge

Dışarıya yayılan enerji ve sevginin en önemli göstergesi, diğer insanların sizi nasıl görmeye başladığıdır. Size gıpta ediyorlar, sizin gibi olmak istiyorlar, en mahrem dertlerini bile güvenerek size açıyorlar, sizden akıl, manevi yardım istiyorlar ve alıyorlarsa dışarıya ışık veriyorsunuz, negatif değilsiniz, olduğunuz yerlerde farklı görünüyorsanız, başkalarını düşünüyorsunuz, Tanrıyı ve varlığı seviyorsunuz demektir. Bu durumda insanlara rahatlık verirsiniz hatta onların tekamül seviyelerine göre şifa bile veriyor olabilirsiniz. Öz karmanız artık sadece başkalarının karmaları için oluşuyor demektir. Bu enerjiyi dönüp kendi hücrelerinize de mesajlar halinde gönderirseniz nisbeten sağlıklı bir hayat yaşamaya başlarsınız.

Bülent Pakman. Şubat 2014. İzin alınmadan ve aktif link verilmeden kısmen veya tamamen alıntılanamaz.

İnançla ilgili yazılarımız:

 

Facebook Widgets

22072010407Bülent Pakman kimdir?   Yukarıda anlatıldı



Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.