Mutavva Lokantada

Bir yemeğe 35 saat gözaltı

Fly Air`ın Suudi Arabistan`a kiralanan iki uçağında görevli; biri kadın iki kabin memuru, restoranda birlikte yemek yiyince gözaltına alındı.

17496462jn

Fly Air havayolu şirketi tarafından, Suudi Arabistan Havayolları`na kiralanan iki uçağında görev alan biri kadın biri erkek iki kabin görevlisi, restoranda ailelere ait bölüme oturdukları gerekçesiyle 35 saat süreyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan kabin görevlileri, pazartesi günü İstanbul`a getirilecek. Fly Air, yaklaşık bir ay önce iki uçağını Suudi Arabistan Havayolları`na kiralamıştı. Uçaklarla birlikte kabin görevlileri de bu ülkeye gitmişti. Adları açıklanmayan biri kadın iki kabin görevlisi, 22 Haziran Perşembe günü, kaldıkları Riyad

Palas Otel`in yanında bulunan bir restorana yemeğe gitti. Ancak iddiaya göre iki kabin görevlisi yasak olmasına rağmen ailelerin oturdukları bölüme girdiler. Yapılan bir ihbar üzerine restorana gelen din polisleri, kabin görevlilerine evli olup olmadıklarını sordu. Evli olmadıklarını söyleyen kabin görevlileri, apar topar gözaltına alındı. MÜDÜR YARDIMCISI DOĞRULADI 35 saat boyunca sorgulanan kabin görevlileri, Fly Air ve Riyad Büyükelçiliği`nin girişimleri sonucu cuma günü serbest bırakıldı. Fly Air Genel Müdür Yardımcısı Kaya Nomaler de, olayı doğrulayarak, `Uçuştan gelen iki arkadaşımız kaldıkları otelin yanındaki bir restoranda yemek yemeye gitmişler. Ailelerin oturduğu bölüme girmişler. Din polisleri de gelip evli olup olmadıklarını sormuşlar. Bunun üzerine gözaltına alınmışlar. Dün serbest bırakıldılar` şeklinde konuştu.

25-06-2006 Sabah

http://www.tumgazeteler.com/?a=1563263

Not: Bu olaydan sonra kiralık Türk uçaklarının ekipleri anlaşmalı otellerde kalıyor ve o otellerde sadece kendilerine ayrılan özel salonlarda yemek yiyorlar. Örneğin Cidde Ramada, Cidde Sofitel gibi. Bülent Pakman

Twitter Widgets Facebook Widgets

Bülent Pakman kimdir  https://bpakman.wordpress.com/pakman/

 

2 Responses to Mutavva Lokantada

  1. Geri bildirim: Suudi Arabistan « Pakman World

  2. Geri bildirim: Suudi prens muhaliflere katıldı | Pakman World

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.