Jeffrey Keene Olayı

Hipnotik geriye dönüşe başvurmadan reenkarnasyon gerçeğini destekleyen belki de en ayrıntılı vaka Amerika’da Westport Connecticut’ta İtfaiye şef yardımcısı olarak çalışan Jeffrey Keene’in olayıdır. Keene’nin hikayesi Mayıs 1991 de başlar, karısıyla tatilde antikçileri gezerlerken Amerikan İç Savaşında Antiteam muharebesinin yapıldığı  Sharpsburg, Maryland’da dururlar. Her ne kadar  Keene o zamana kadar İç Savaş hakkında hiç kitap okumamışsa ya da konuya ilgi duymamışsa da savaş alanını ziyaret etme zorunluluğu hissetmiştir. Keene Sunken Road – Batık Yol adlı bir alana doğru yürürken aşağıdaki garip reaksiyonları hissetmiştir:

Üzerimden bir üzüntü, keder ve kızgınlık dalgası beni yıkayıp geçti. Önceden uyarılmadan aniden duygularla yoğruldum. Yakıcı gözyaşları yanaklarımdan aşağıya süzüldü. Yolun ortasında donmuş kalmış haldeyken nefesim kesildi. O güne kadar kaç kez terlemiş olduğumu size söyleyemem, ama bu duygular, bu duygusal aşırı yük geçtiğinde sanki bir maraton koşmuşum gibi kendimi tükenmiş halde buldum. Yoldan çıkabilmek için dik banketi tırmanırken dönüp geriye baktım. Arabaya geri dönmem çok zor oldu zira kendimi çok zayıf hissediyordum. Cevaplar yoktu sadece sorular vardı. Bir yıldan önce yanıtları bulamayacaktım hiç beklemediğim bir kaynaktan.

Keene ve karısı Sharpsburg’dan ayrılmadan önce bir hediye dükkanına girdiler, Antiteam çarpışması ile ilgili bir İç Savaş dergisi dikkatlerini çekti ve satın aldılar. Eve döndükten sonra Keene dergiyi bir yere koydu ve ancak bir buçuk yıl sonra dergiyi okumak istedi. O sırada yine güçlüduygu dalgaları kendisini sarmaya başladı. General John Gordon’un resmi olan bir sayfayı çevirdiğinde şoke oldu zira General Gordon’un simasında kendisini gördü. General Gordon’un Antiteam çatışması sırasında Sunken Road’da aldığı birkaç tabanca yarasından dolayı ölümden döndüğünü öğrendi. Keene bir yıl önce  yoğun üzüntü, keder ve öfke yaşamış olduğu yerin Sunken Road olduğunu hatırladı.

Bundan sonra geçmiş ve gelecek arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başladı. General Gordon’un yaşamı üzerindeki perde aralandıkça Keene General Gordon ve kendisi arasında bir çok paralellik olduğunu keşfetti. Geçmiş yaşam dışında Keene ve Genaral Gordon benzer fiziksel görünümler paylaşmaktaydı (bakışlar, boy, göz rengi, doğum izleri ve başkaları), kişisel özellikler, ortak yaşam boyu olaylar, yazma biçimleri, alışkanlıklar ve karakterleri. Her ikisi de kollarını kavuşturmuş olarak ayakta durmayı tercih ediyorlardı. İkisi de giyim konusunda benzer zevkleri taşıyorlardı.

Keene General Gordon ile bağlantısını keşfetmeden on beş yıl önce ilginç bir olay yaşamıştı. Keene çenesinde ağır ve gittikçe şiddetlenen bir ağrı hissetmeye başlamış gerekli tetkikler yapıldığı halde bir şey bulnamamıştı. Sonra ağrı yavaş yavaş azalmış ve sonunda tamamen geçmişti. Bu ağrılı olay 9 Eylül 1977 de 30 uncu doğum gününde başlamıştı. Keene on beş yıl sonra General Gordon’un 30 yaşındayken Antiteam savaşında 17 Eylül 1862 de yüzünden yaralandığını öğrendi.

General Gordon’un yarasının olduğu aynı yerlerde Keene’in de doğuştan yara izleri bulunmaktadır. Sol gözün altında, alında ve sağ yanakta.

Güneyli General Robert E. Lee’nin Antiteam savaşının yazılı emrini verdiği 9 Eylül aynı zamanda Keene’nin doğum günüdür. General Gordon’un asker olarak resmi yazılarıyla Keene’nin itfaiye şefi olarak resmi yazıları arasında da benzerlikler görülmüştür.

Keene General Gordon’dan haberdar değilken bir seferinde Güneylilerin teslim olduğu şimdi müze olarak kullanılan bir mekanda yanlış Konfederasyon Bayrağı kullanıldığını iddia etmiş ve doğru bayrağın konulmasını sağlamış.

Kaynak: Fire Chief Jeffrey Keene as the Reincarnation of General John B. Gordon By Kevin Williams September 27, 2019 https://near-death.com/john-gordon-and-jeffrey-keene/

Bülent Pakman. Kasım 2009. İzinsiz ve aktif link verilmeden kısmen ya da tamamen alıntı yapılamaz, yayımlanamaz.

Reenkarnasyonla ilgili yazılarımız:

Facebook Widgets

Bülent Pakman kimdir?

2 Responses to Jeffrey Keene Olayı

  1. Jeffrey J Keene dedi ki:

    Thanks for retelling my story. My new book has a young boy, 9/11, reincarnation of a firefighter. Fire in the Soul: Reincarnation from Antietam to Ground Zero

    Beğen

  2. Jeffrey J Keene dedi ki:

    Hikayemi yeniden anlattığın için teşekkürler. Yeni kitabımda genç bir çocuk var, 9/11, bir itfaiyecinin reenkarnasyonu. Ruhtaki Ateş: Antietam’dan Sıfır Noktasına Reenkarnasyon

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.