Moon Tarikatı

1951’de Kore’yi işgal eden ABD, Güney Kore’yi sömürgeleştirirken, sömürgeleştirmenin aracı olarak bir de Hıristiyan tarikatı kurdu. CIA’nin misyonerleri, bu tarikatı kullanarak Güney Kore nüfusunun yüzde 40’ını, Budistlikten vazgeçirip Hıristiyan yaptılar. Moon, işte bu tarikatın adıdır. Resmi adıyla söylersek; Birleştirme Kilisesi.

Dinlerarası Diyalog, Fethullah Gülen’in CIA ile ilişkilerini sürdürmede kullandığı örtünün adı. Ama bu örtüyü bile kendisi icat etmiş değildir.
1950’lerden itibaren dünyanın efendiliğine soyunan ABD, kıtalararası imparatorluğunu sürdürmek için, her kıtasal din içinde kendisine bağlı bir tarikat örgütledi. Bu tarikatların hepsinin söylemi de aynı: Dinlerarası diyalog. CIA denetiminde yürütülen bu faaliyetin ilk başarılı örneği söz konusu Moon tarikatı olmuştur.

CIA, Evangelist Rahip Dr. Frank Buchman’ın 1938′de Amerika’da kurduğu MRA Moral Re Armement – Manevî Cihazlanma Derneği ve ADL Anti Defamation League – Ayrımcılıkla ve İnkarla Mücadele Birliği, Moon tarikatını kullanarak Dünya Anti Komünist Lig’ini örgütlediler.

Kuruluş maşası kimdir?

Kuzey Koreli Sun Myung Moon vasıtasıyla Güney Kore´de kurdurulan Moonculuk, Kore de ” Tong ” Batıda ise ” Birleşik Kilise “, ” Kutsal ruh Birliği “, “Birleşik Aile”, “Moon Teşkilatı ” vb. isimlerle anılır.

1920 yılında Kuzey Kore de doğan Sun Myung Moon önceleri Budist, sonra Presbiteryen Kilisesine girmiş daha sonrada Yehova Şahitleri dinini benimsemiştir. 1936 da İsa´nın kendisine görünerek “Tanrının Krallığını “kurmasını teklif ettiğini açıklayınca Yehova Şahitleri dininden kovulmuştur. Güney Kore´ye geçen Sun Myung Moon burada da yaklaşık 20 yıl boyunca Allahla, Budhayla, Musa ile konuştuğunu etrafa yaymıştır. Moon´un fikirleri 1950 yılında G.Kore sınırları aşarak Japonya ve Batıya yayılmıştır. Moon 1954 yılında Güney Kore´nin başkenti Seul´de, bütün dinleri birleştirmeyi amaçlayan, uzlaştırmacı (sinkretik) “Birleşik Kiliseyi kurmuştur. Moonculuk hareketi 1959’da Amerika´ya taşınmış ve burada da gelişmeye devam etmiştir.

Moon hareketi mali kaynak temin için, ticari hayata el atmış; balıkçılık, bitkisel üretim gibi yollarla zenginleşme imkanı bulmuştur. Moonculuk ticari hayatın yanında kültüre de el atmış yüksek tahsil araştırmaları için bir “ilahiyat okulu” kurmuştur. Mooncular çeşitli ülkelerde hareketin fikirlerini yayan ve mali yönden destekleyen dergi,gazete gibi yayınlar çıkartmaktadırlar.

“Birleşik Kilise”ye katılanlar, genellikle iyi tahsil görmüş, yirmi taşını geçmiş orta sınıf gençleridir. Japonya´ da ve Batı´ da bütün vaktini bu dini harekete ayıranlar (tam zamanlı üyeleri), topluluğun merkezlerinde kalmakta, Kore´dekiler ise bu işi kendi evlerinde yürütmektedirler. Kendini tamamen harekete vakfeden üye sayısı Batıda onbini geçmezken, Doğuda bu rakam, aşağı yukarı, Batı´dakinin iki katı kadardır. Tam zamanlı üyelerin hayat tarzı, hareketin teolojisinin gerektirdiği “yenileştirme”yi sağlamak için, çok çalışma ve fedakarlığa dayanır. Hareketin mal varlığını artırmak, ya da yeni katılmalar sağlamak için çok zaman harcanır. Üyelerden evlilik öncesi ve hatta sonrasında hizmet içi bekar kalmaları beklenir. İki üç sene hizmet etmiş üyeler Moon tarafından eşlendirilir; yüzlerce, hatta binlerce çift aynı anda bir evlendirme töreniyle takdis edilir. Takdis,önemli bir ayindir. Ayrıca her tarafta, ay ve yılın ilk gününde, ya da hareketin kutsal günlerinde and içilir.

Moon tarikatının, Latin Amerika’daki askeri diktatörlüklerle, İsrail üzerinden kurduğu uyuşturucu ve terör bağı dikkat çekicidir.

Moon Tarikatının Gülen Hareketi ile ilgisi

Türkiye’de başlangıçta Komünizmle Mücadele Dernekleri, İlim Yayma Cemiyeti, Aydınlar Ocağı, Manevi Cihazlanma Derneği Dünya Anti Komünist Lig’inin uzantıları olarak kuruldu. Bu ligin kurdurduğu Moon tarikatının Türkiye halifesi  başlangıçta Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Sekreterlerinden Kasım Gülek idi. Gülek öldüğünde cenaze namazını Fethullah Gülen kıldırmıştır. Gülek, Gülen’i Morton Abramowitz’e  tanıştıran kişi. Morton Abramowitz  1. Körfez Savaşı sırasında ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin önde gelen think-tank yani düşünce üretim kuruluşu olan Carnegie Vakfı’nın eski Başkanı. 1996 yılında CIA Başkanlığına aday gösterilen Abramowitz  adından anlaşılacağı gibi Yahudi olmasının ötesinde ABD’nin en faal gruplarından Yahudi Lobisi’nin de önde gelen isimlerinden.

Moon tarikatı ile Fethullah Gülen’i birleştiren bir diğer isim Gladyo’nun tetikçisi Abdullah Çatlı. Çatlı, 1981 yılında Moon Tarikatına ait olan Dünya Anti Komünist Ligi’nin toplantısına katılıyor. 1992’de Gülen’i ABD’de havaalanında karşılayan da Abdullah Çatlı. Zamanla Moon tarikatının sahibi olduğu Washington Times gazetesi ile Fethullah Gülen’in Türkiye’de yayınlanan Zaman gazetesi  arasında sıkı bir işbirliği oluşuyor. Böylece Moon tarikatı ile Fethullah Gülen Örgütü arasındaki bağ, hedef benzerliğinden ibaret kalmıyor aralarında organik ilişki başlıyor. Gülek’in ölümünden sonra Moon tarikatının Türkiye ayağını Dinler Arası Diyalog –  Fethullah Gülen hareketi tamamen devralıyor.

Fethullah Gülen Şubat 1998’de Vatikan’da Papa II. Jean Paul ile görüşüyor. Bu görüşmeyi bir yahudi kuruluşu olan ADL Anti Defamation League (Ayrımcılıkla ve İnkarla Mücadele Birliği), Moon tarikatı ve  Morton Abramowitz ayarlıyor.

Moon tarikatı ile Fethullah Gülen teşkilatı arasındaki örgütlenme modellerindeki Siyonist ilişkilerin yanında en önemli benzerlik  birinin Mesihliğe, diğerinin ise İslam temsilciliğine ve Mehdiliğe soyunmaları.

Bu konulardaki daha geniş açıklamaları okumak için lütfen tıklayın: http://wp.me/PAexV-14T

Kaynaklar:   

http://www.dinlertarihi.net/dunya-dinleri/moonculuk.html

CIA ve Fethullah Gülen. Necip Hablemitoğlu

Bülent Pakman. Nisan 2011.  Güncelleme Ocak 2014. İzinsiz ve aktif link vermeden alıntılanamaz.

DİNLER ARASI DİYALOG, ILIMLI İSLAM ve TÜRKİYE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR  İLE İLGİLİ SAYFALARIMIZ

Facebook Widgets

mekke 008Bülent Pakman kimdir?

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.