Yürüyen Kayalar

Bilim dünyasını bile şaşkına çeviren bu olay California’daki Ölüm Vadisi’nde 50 derece sıcağın altında gerçekleşiyor. Dev kaya parçaları esrarengiz ve düzgün bir şekilde çöl boyunca hareket ediyor. Bazılarının ağırlıkları 100 kilograma kadar ulaşabiliyor.Zeminin tamamen düz olmasına rağmen bu kaya parçalarının nasıl olup da düz bir hat halinde hareket edebildiklerine cevap bulunamıyor.

Bu kaya parçaları yılda 320 metreden fazla mesafe katediyorlar. Kayalara insan tarafından herhangi bir müdahale söz konusu değil. Kayaların bıraktığı izden başka hiçbir iz yok etrafta.

Fotoğrafçı Mike Byrne bu esrarengiz olayı fotoğraflarla belgelemek için yıllarını harcamış.

Kaynak: Milliyet gazetesi. Son dakika haberleri

Bülent Pakman. Kasım 2009. Bloğumdaki yazılar izin alınmadan, aktif link verilmeden kısmen veya tamamen yayımlamaz, alıntı yapılamaz.

Facebook Widgets

 Şahdağ Azerbaycan 2013

Bülent Pakman kimdir?

3 Responses to Yürüyen Kayalar

  1. Sevin Süğlün dedi ki:

    Kayaların yapısı yani içinde bulunan madenler konusunda bilgi var mı??Ben toprak altında (Artık hangi yolla olacağını ve sebebini bilemiyorum) mıknatıs görevi gören bir olay gerçekleştiğini düşünüyorum..

    Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.