Rus kadınlara göre Türk erkeği ve Türkiye

Türk erkeğinin imajını düzeltmek için site kurdu

 Saffet YENİGÜN Antalya-DHA. Milliyet 14 Aralık 2008.

RUSYA ve   Türkiye üzerine internet siteleri işleten SMS Media ile   ortaklık yapan 39 yaşındaki Cenker Çınar, Türk erkeklerine olumsuz bakan Rus kadınlarının fikrini değiştirmek için  Türk erkekleri ile Rus kadınların tanışmalarına olanak sağlayan  Rusya, Ukrayna, Belarus, Litvanya ve Kazakistan’dan binlerce kullanıcısı olan http://www.rusask.com adlı internet sitesi kurdu.

Çınar, “Türk erkeklerinin bu Rus kadınlar üzerine bıraktığı imaj sanıldığının aksine son derece kötü. Bunu da milyonlarca Rus tatilcinin girip yorum yaptığı Rus forum sitelerinde görebiliyoruz. Biz bu imajı düzeltmek için site kurduk” dedi.

Rusya’dan Türkiye’ye gelen 4 milyon turistin 500 binini yalnız gelen Rus kadınların oluşturduğunu belirten Çınar, “Bu kadınlar, Türkiye’ye turist olarak gelip tatillerini yaptıktan sonra ülkelerine dönüyor. Türk erkeklerinin bu Rus kadınlar üzerine bıraktığı imaj sanıldığının aksine son derece kötü. Bunu da milyonlarca Rus tatilcinin girip yorum yaptığı Rus forum sitelerinde görebiliyoruz. Sokakta tacize uğradıklarını, kandırıldıklarını, Türk erkeklerinin bakımsız olduğunu ve Rus kadınlarını yalnızca cinsel bir meta gibi gördükleri için Türk erkeklerinin itici geldiğini yazıyorlar. Birlikte çalıştığım Rusya’nın en büyük bilişim şirketlerinden ‘SMS Media’ ile bu imajı düzeltmek amacıyla bir çalışma yapmaya karar verdik. SMS Media’nın Rusya’da bulunan çok sayıda forum sitesinde yer alan bu değerlendirmeleri göz önüne aldık ve sitemizi kurduk” diye konuştu.

HERKESİ ÜYE YAPMIYORUZ

Çınar, “Site ücretli olmasına rağmen, Türkiye’nin imajı söz konusu olduğu için her para vereni üye yapmıyoruz. Öncelikle kadını cinsel meta olarak gören kişileri sitemize üye yapmıyoruz. Rusya’da da aynı mantıkla kendini pazarlamak isteyen kadınları sitemize dahil etmiyoruz. Rus kadınlar yorumlarında Türkiye’de çok sayıda kaliteli Türk erkekle de karşılaştıklarını, ama bu insanlarla iletişim kuramadıklarından şikayet ediyor. Bu site, 2 ülke insanının birbirlerini doğru tanımaları için bir basamak olarak kuruldu. Sloganımız ise ‘Her anlamda gerçek tanışma.’ Bu sitede ticari beklentimiz imajımızdan ileride değil” dedi.

Milliyet’den ALINTIdır.

——————

Rus Kadınına göre Türkiye

Türkiye’de 2009’dan bu yana eşi ile birlikte yaşamaya başlayan Rus kadın Mariya Aydın, Rusya’nın Sesi Radyosu’na verdiği demecinde Türkiye ile ilgili izlenimlerini anlattı. Zengin kahvaltıları çok beğenen Mariya, Türk halkının Rusya ile ilgili olumlu izlenimlerinden de memnun:

  • Başlangıçta Türkiye’ye taşınmaktan endişe ettim, ancak sonrasında çok memnun oldum, İstanbul kültürlü, romantik, misafirperver ve samimi insanlarla dolu bir kent.

  • Rus ve Türk kültürlerinde ortak özellikler var, Moskova ve İstanbul’un hayat akışlarında da benzerlikler var, Türkler bol çeşit kahvaltı yapıyor. Sokakta birayla dolaşmak Türkler tarafından utanç ve rezalet bir durum olarak algılanıyor.

  • Rusya dahil eski SSCB cumhuriyetlerinden gelen bayanlar Türkiye’de çok güzel yaşıyorlar, Türkiye’de gelişen turizm sektöründe, deri, ayakkabı, kuyumcu mağazalarında ve turizm acentelerinde iş bulma imkanları var.

  • Rus-Türk ilişkileri giderek artıyor, Rus dilinin mükemmel şekilde öğrenilmesine Türkiye’de büyük değer veriliyor.

  • Türkler Rusya, Rus kültürüne çok değer veriyorlar ve çok saygı duyuyorlar. Genelde burada kendimi yabancı bir ülkede gibi hissetmiyorum. Ortak kelimelerimiz çok.

http://www.rusyaforum.com dan derlenmiştir

Bülent Pakman. 2011-2012. İlgili diğer sayfalar için tıklayın:

Rusya’da yaşam

Moskova’da yaşam    

Rusya’da yatırım

Rusya’da güvenlik

Ruslar ve Türkler birbirini nasıl algılıyor?

Yeni Milliyetçilik – Rus Modeli

Rusya’da Türk Damatlar

Rus Mutfağı 

Facebook Widgets

cropped-cropped-111220105192.jpgBülent Pakman kimdir?

önerilen şantiye sahasının batısındaki yol

3 Responses to Rus kadınlara göre Türk erkeği ve Türkiye

  1. ilahe dedi ki:

    kadinlari guzeldir belki yuz guzellikleri cok olmasada Ukraynadakilar kadar guzel diyiller,amma cok titizler duzenlidirler disiplini oyrenmek isterseniz bence bir rus kadinindan ogrenin Turkiyede Natasa diye taniyorsaniz amma iclerinde erkek gibi hayatla mucadele edenleri cok Sovyetlerin zamaninda kara milleti cok severlerdi yani kafkazlilari kara milletin erkekleri iyi para kazaniyor diyorlardi ailesini sahiplenen burakmayan erkek tipi idi onlar icin abim Murmansk vilayetinde 1985 de universite okuyordu rus kizi vardi sevdiyi kasabamiza kadar gelmisdi Hazarin kenarindaki sahil kasabasi oldugunu gorunce gitmek istememisdi babamdan zor saklamisdik sovyetlerden sonra daha cok turk erkeklerine baglandilar her kes para pul icin diyor ama hayir onlar ailesini sahiplenen erkegi seviyorlar

    Beğen

  2. Bülent Pakman dedi ki:

    Antalya, Side, Ankara, Bakü vb de gördüğüm, tanıdığım hanımı Rus olan Türkler genelde çok memnun olduklarını müşahade ettim. Arada boşanan da oluyor ama az.

    Beğen

    • Gönül ben dedi ki:

      Ben rus kadınlarını çalışma ortamında tanıdım ahlak deyerli düşük bu kadınların ülkemize gelme nedenleri hatta evlenme nedenleri çok tehlikeli türk erkeği akıllı sanıyor kendini ama çok aptal onlardan doğan çocuklar asimile oluyorlar ve vatansever bir toplum olmaktan çıkmamız için türklerin Osmanlı’dan bu döneme olan erkeklerin kadın zaafını çok iyi kullanıyorlar
      Aponun ifadesinde belirttiği gibi rus kadınlarının türk erkeklerine evlendirilen bir siyonizm tuzağına malesef bunu çok geç göreceksiniz tepki başımıza gelen darbe içimizde nasıl büyüdükçe öyle geçmişinize bir bakın o kadınlar kardeşi kardeşe füşürmüş Osmanlıca batırmış aklınız malesef iki bacak arası çalışınca türk erkeği zayıf aciz bir erkek modeli

      Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.